Gospa, ki je živela v čevlju

Toda na drugi strani gozda je živel krut velikan, ki je nekega dne s svojo veliko gorjačo zrušil hišo ter mimogrede ugrabil še ubogega drvarja, ki je tisti čas v bližini podiral drevesa.Na srečo je bila hiša tedaj prazna. Ko se je naša gospa tega žalostnega dne vrnila domov, je našla hišo v ruševinah, moža pa nikjer.

Ker moža ob mraku še zmeraj ni bilo od nikoder, se ga je vsa družina odpravila iskat. Ko so prišli do mesta, kjer je velikan srečal očeta, so naleteli na velikanski čevelj. Dolgo v noč so klicali za izgubljenim očetom, a zaman.

Spričo dejstva, da je bilo hladno, njihova hiša pa v ruševinah, se je naša gospa odločila, da bodo kot bivališče uporabili kar velikanski čevelj. Vsaj dokler ne bodo zgradili nove hiše. Martin in Peter sta postavila streho, izrezala vrata ter uredila še par drugih stvari in čevelj se je hitro spremenil v pravi pravcati dom.

Mnoga leta so potlej srečno živeli v tem novem domu, toda gospa ni nikoli pozabila svojega moža in njegove žalostne usode. Martin je opazil, kako nesrečna je zaradi tega, zato je predlagal svojim enajstim bratom, da vzamejo stvari v svoje roke in se odpravijo k velikanu osvoboditi ugrabljenega očeta. Vendar gospa ni hotela slišati nič o tem, saj je poznala velikanovo moč in se je bala, da bo izgubila še svoje sinove.


fisting