Modra mama goska

Nekateri so bili mnenja, da je odšel pomagat pastirju pazit ovce, ki so živele na drugi strani hriba. A to je rekel mali petelinček, kar seveda pomeni, da skoraj gotovo ni bilo res. Nihče pravzaprav ni vedel. Ampak prav gotovo je res, da je bilo bolje, preden je Fido odšel, saj je ponoči zmeraj budno pazil, da se nikomur ne bi nič zgodilo.

A zgodilo se je mami goski – končno se ji je porodila zamisel. Kaj, ko bi ona sama vso noč budno pazila in se na lastne oči prepričala, kaj se dogaja, kdo odnaša male piške. Da, točno tako bo storila.

Takoj, ko si je naredila nočni načrt, je prenehala misliti, saj ni bila vajena tako napornega dela, pa tudi sonce je zelo močno pripekalo. Poleg tega, goskice so že predolgo čofotale po vodi. Res nikoli niso vedele, kdaj je dovolj.

Zadovoljna sama s sabo je počasi odracala do potočka k svojim čudovitim mokrim goskicam. Potem so se skupaj sprehodile po cvetočem travniku in mama goska je za ta dan zaključila s premišljevanjem.A ko je prišla noč, ni pozabila svojega načrta. Takoj, ko se je sonce spustilo, so se kokoši udobno namestile na gred in zaspale. Koklja je zbrala svoje piščančke pod peruti, da jim je bilo toplo in prijetno, in tudi oni so skupaj hitro zaspali. Tudi mama goska je pod svoja dolga krila stisnila svoje otročičke, ampak ona ni zaspala.

Ostala je budna, z široko odprtimi očmi. Bilo je zelo težko v temi sedeti pri miru in ostati buden. Najprej se je eno oko zaprlo, potem drugo, a mama goska se ni tako zlahka predala. Hitro je zopet na široko odprla oči in ves čas skušala strmeti v velikega belega petelina, ki je počival nasproti njej. Kmalu je opazila, da je tudi veliki beli petelin buden in takoj ji je postalo lažje.


fisting